Yalnız Mesajı Göster

Kapari Soslu Soğuk Et Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kapari Soslu Soğuk Et Tarifi



Kapari Soslu Soğuk Et Tarifi

750 gr pişmiş sığır rostosu ya da haşlanmış sığır eti (oda sıcaklığında)

45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı

6 çorba kaşığı un

2+1/2 su bardağı süt

1 çorba kaşığı sirke

2 çorba kaşığı kapari (süzülmüş)

1 soğan (ince doğranmış)

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Sığır etini ince ince dilimleyip, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz

Orta boy bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz Unu ekleyip, tahta kaşıkla yedirerek 1 dakika pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, sütü ağır ağır ve sürekli karıştırarak ekleyiniz Tencereyi yeniden ateşe oturtarak karıştırmaya devam ederek kaynatıp, 1 dakika pişiriniz

Sirke, kapari, soğan, şeker, tuz ve biberi ekleyip, karıştırınız Sosu bir taşım kaynatıp, servis tabağındaki etlerin üstüne dökerek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla