Konu
:
Yoğurtlu Mostar Köftesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Mostar Köftesi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Mostar Köftesi Tarifi
Yoğurtlu Mostar Köftesi Tarifi
Malzemeler
500 gr az yağlı dana kıyma
1 adet büyük kuru soğan
5 ince dilim bayat ekmek içi (Tost ekmeği içi de kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı yenibahar, kimyon
Kızartmak için;
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
Sos için;
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Kıymayı ve rendelenmiş soğanı derin bir kaba koyun
Bayat ekmeğin içini avuçlarınız arasında ufalayarak ya da robotta çekerek pirinç tanesi büyüklüğünde parçalar haline getirin ve kıymanın üzerine ekleyin
Üzerine tuz, karabiber, kimyon, yenibahar ve kabartma tozunu katıp yumurtayı kırın
İyice yoğurup ağzını kapadıktan sonra buzdolabına koyun ve sertleşmesi için 2-3 saat kadar bekletin
Buzdolabından çıkardığınız kıymalı harçtan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın
Sonra da köftelere parmak şekli verin
Sıvıyağı geniş bir tavaya aktanp orta ısılı ateşte kızdırın
Köfteleri geniş bir tabak ya da tepsiye koyduğunuz una bulayarak kızgın yağda önlü arkalı kızartın ve kağıt havlu erdiğiniz bir tabağa koyun
Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; yoğurt yumurta ve sütü küçük bir tencereye ya da derin bir tavaya aktarın
Tel çırpıcı yardımıyla çırpıp un, tuz ve karabiberi ekledikten sonra kısık ateşin üzerine oturtun
Tel çırpıcı yardımıyla sürekli çırparak katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirdikten sonra sosu ocaktan alın
Sosu geniş bir servis tabağına yayın
Üzerine köfteleri yerleştirip ılık haldeyken servise sunun
Not: İsterseniz sosu iki ölçü yapıp köftelerin üzerine de gezdirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul