Konu
:
Acılı Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Tavuk Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Tavuk Tarifi
Acılı tavuk tarifi
MALZEMESİ
4 kişilik
4 tavuk budu
30 gram (2 çorbakaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gram küp domates
2 büyük boy çaykaşığı hardal
tozşeker
bir parça kırmızı biber
un
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
1) Butları ateş üzerinde tütsüledikten sonra, yıkayıp kurulayın ve una bulayın
Butları silkeleyerek fazla unu döktükten sonra, bir tavada zeytinyağı ve tereyağı karışımında kızartın
2) Fırın kabına butları dizin
Pişirme suyuna küp domatesi, hardalı, çay kaşığının ucuyla tozşekeri, tuz, karabiber ve kırmızıbiber parçasını ekleyin
3) 5-10 dakika pişirin, sonra da hazırladığınız sosu süzgeçten geçirip butların üzerine dökün
4) Fırın kabını alüminyum folyoyla kaplayıp, önceden ısıttığınız 200 derecelik fırına verin
Yarım saat pişsin
Sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul