Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Sütlü Tavuk Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Sütlü Tavuk Tarifi



Limonlu Sütlü Tavuk Tarifi

7-8 adet tavuk but fileto
2 adet orta boy kuru soğan
2-3 diş iri sarımsak
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 çay kaşığı tatlı hardal
3-4 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı toz köri (Hint zerdeçalı da kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 su bardağı hazır süt kreması (200ml)
1 su bardağı süt
1 adet limonun suyu
5 çay kaşığı un

Tavuk but filetoların üzerine hafifçe tuz ve karabiber serpin Soğanları yemeklik incecik, sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde dilimleyin
Sıvıyağı geniş bir teflon tavaya ya da yayvan bir teflon tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın Tavukları kızgın yağa aktarıp sürekli karıştırarak 2-3 dakika, renkleri bembeyaz oluncaya kadar kızartın
Soğanları ve sarımsakları ekleyip sürekli karıştırarak 4-5 dakika daha kavurmaya devam edin
Soya sosu, hardal, köri, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun
Diğer taraftan, krema, limon suyu, un ve sütü derin bir kaba aktarıp tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın
Sosu kavrulmakta olan tavukların üzerine aktarın Ocağın altını hafifçe kısıp sık sık karıştırarak tavuk eti iyice yumuşayıncaya kadar, en az 10-12 dakika daha pişirin
Ocaktan alıp yanında haşlanmış sebzelerle servise sunun İsterseniz limonlu tavuğun üzerine ince kıyılmış dereotu ya da maydanoz gezdirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla