Yalnız Mesajı Göster

Bezelye Püreli Fırında Hindi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelye Püreli Fırında Hindi Tarifi



Bezelye Püreli Fırında Hindi Tarifi

Hindi için:
400 gr haşlanmış fasulye
4 diş sarımsak
4 adet hindi fileto
200 gr yoğurt
200 gr domates püresi
2 cm taze zencefil
1/2 adet yeşil limon
30 gr karışık zeytin
Birkaç sap maydanoz
Bir kap taze biberiye
30 gr tereyağı
600 gr bezelye konservesi
200 ml krema
250 ml süt
Şeker
1/2 çay kaşığı kişniş tohumu
Muskat rende
Taze çekilmiş karabiber
Tuz

Bezelye püresi için:
600 gr bezelye konservesi
30 gr tereyağı
200 ml krema
300 ml süt
Taze çekilmiş karabiber
Tuz

Hindi için: Yeşil limonun suyunu sıkın Zencefili soyup dilimleyin Yoğurt, domates püresi, kişniş, zencefil ve muskat rendeyi karıştırın Hindi filetoları marinata bulayıp birkaç saat marine edin
Fasulyeleri süzün Sarımsakları soyup uzunlamasına ikiye kesin Biberiye ve maydanozu ince doğrayın Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp ince halka kesin 30 gr tereyağını tavaya koyun, eriyince tüm malzemeyi ekleyip orta ateşte birkaç dakika pişirin Tuz, biber ile tatlandırın
Filetoları marinattan çıkartıp ortalarına fasulyeleri koyun ve sarın Fırın kabına dizin Önceden 200°C'de ısıttığınız fırında 15 dakika kapağı kapalı olarak pişirin, ardından kapağını açıp 20 dakika daha pişirmeye devam edin

Bezelye püresi için: Bezelyeleri süzüp krema, süt, şeker ve tuz ile biriikte mutfak robotunda çevirin Tereyağını tencereye koyup püreyi ekleyin ve birkaç dakika pişirin Hindinin yanında servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla