Konu
:
Bezelye Püreli Fırında Hindi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bezelye Püreli Fırında Hindi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelye Püreli Fırında Hindi Tarifi
Bezelye Püreli Fırında Hindi Tarifi
Hindi için:
400 gr haşlanmış fasulye
4 diş sarımsak
4 adet hindi fileto
200 gr yoğurt
200 gr domates püresi
2 cm
taze zencefil
1/2 adet yeşil limon
30 gr karışık zeytin
Birkaç sap maydanoz
Bir kap taze biberiye
30 gr tereyağı
600 gr bezelye konservesi
200 ml
krema
250 ml
süt
Şeker
1/2 çay kaşığı kişniş tohumu
Muskat rende
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
Bezelye püresi için:
600 gr bezelye konservesi
30 gr tereyağı
200 ml
krema
300 ml
süt
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
Hindi için: Yeşil limonun suyunu sıkın
Zencefili soyup dilimleyin
Yoğurt, domates püresi, kişniş, zencefil ve muskat rendeyi karıştırın
Hindi filetoları marinata bulayıp birkaç saat marine edin
Fasulyeleri süzün
Sarımsakları soyup uzunlamasına ikiye kesin
Biberiye ve maydanozu ince doğrayın
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp ince halka kesin
30 gr
tereyağını tavaya koyun, eriyince tüm malzemeyi ekleyip orta ateşte birkaç dakika pişirin
Tuz, biber ile tatlandırın
Filetoları marinattan çıkartıp ortalarına fasulyeleri koyun ve sarın
Fırın kabına dizin
Önceden 200°C'de ısıttığınız fırında 15 dakika kapağı kapalı olarak pişirin, ardından kapağını açıp 20 dakika daha pişirmeye devam edin
Bezelye püresi için: Bezelyeleri süzüp krema, süt, şeker ve tuz ile biriikte mutfak robotunda çevirin
Tereyağını tencereye koyup püreyi ekleyin ve birkaç dakika pişirin
Hindinin yanında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul