Konu
:
Hamurlu Bamya Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hamurlu Bamya Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Hamurlu Bamya Kebabı Tarifi
Hamurlu Bamya Kebabı Yapılışı Mazemeleri
Hamurlu Bamya Kebabı
250 gr taze bamya
500 gr kuzu kuşbaşı
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Hamur için:
1 adet yumurta
Yarım paket tereyağı
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Hamur malzemesi birleştirilir, biraz sert bir hamur yapılır
Dinlenmeye bırakılır
Bamyaların başları temizlenir
Sıvıyağda 10 dakika kadar kavrulur, tavadan alınır
Aynı tavaya ve yağa ince doğranmış soğan atılır, pembeleştirilir
Üzerine et eklenir, suyunu bırakınca salça ve tuz atılır
Sonra kavrulmuş bamya ve 1 çay bardağı kadar su eklenir
Kapaklı olarak 10 dakika kadar pişirilir
Hamur unlu zeminde servis tabağından biraz büyük açılır
Üzerine bamyalı kebap konur
Paket yapar gibi sarılır
Yağlanmış fırın kabına konur
Hamurun üzerine biraz yağ sürülür
190 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul