Yalnız Mesajı Göster

Hamurlu Bamya Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamurlu Bamya Kebabı Tarifi



Hamurlu Bamya Kebabı Yapılışı Mazemeleri

Hamurlu Bamya Kebabı

250 gr taze bamya

500 gr kuzu kuşbaşı

1,5 çay bardağı sıvıyağ

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tuz

Hamur için:

1 adet yumurta

Yarım paket tereyağı

1 kahve fincanı süt

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

Hamur malzemesi birleştirilir, biraz sert bir hamur yapılır Dinlenmeye bırakılır Bamyaların başları temizlenir Sıvıyağda 10 dakika kadar kavrulur, tavadan alınır Aynı tavaya ve yağa ince doğranmış soğan atılır, pembeleştirilir Üzerine et eklenir, suyunu bırakınca salça ve tuz atılır Sonra kavrulmuş bamya ve 1 çay bardağı kadar su eklenir Kapaklı olarak 10 dakika kadar pişirilir Hamur unlu zeminde servis tabağından biraz büyük açılır Üzerine bamyalı kebap konur Paket yapar gibi sarılır Yağlanmış fırın kabına konur Hamurun üzerine biraz yağ sürülür 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla