Konu
:
Taze Otlu Piliç Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Taze Otlu Piliç Dolması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Otlu Piliç Dolması Tarifi
Taze Otlu Piliç Dolması Tarifi
MALZEMELER
1 adet bütün piliç
1 çorba kaşığı sıvı yağ
HARÇ İÇİN
6 dilim ekmek içi
Yarım su bardağı portakal suyu
6 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze dal kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Ekmek içini ufalayın
Taze soğan, maydanoz ve taze kekiği ince doğrayın
Derin bir kabın içine ekmek içini, doğradığınız yeşillikleri ve portakal suyunu ilave ederek karıştırın
Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin
Hazırladığınız harcı, önceden temizleyerek yıkadığınız pilicin içine doldurun
Pişme esnasında dışarıya taşmaması için piliçlerin ayaklarını bağlayarak doldurduğunuz bölgeye destek yapın
Fırını 170°C ısıtın
Pilici bir fırça yardımı ile yağlayıp fırınlayın
Yaklaşık 45 dakika piliç altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul