Yalnız Mesajı Göster

Taze Otlu Piliç Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Otlu Piliç Dolması Tarifi



Taze Otlu Piliç Dolması Tarifi

MALZEMELER
1 adet bütün piliç
1 çorba kaşığı sıvı yağ

HARÇ İÇİN
6 dilim ekmek içi
Yarım su bardağı portakal suyu
6 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze dal kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Ekmek içini ufalayın Taze soğan, maydanoz ve taze kekiği ince doğrayın Derin bir kabın içine ekmek içini, doğradığınız yeşillikleri ve portakal suyunu ilave ederek karıştırınTuz ve karabiber ile lezzetlendirin
Hazırladığınız harcı, önceden temizleyerek yıkadığınız pilicin içine doldurun Pişme esnasında dışarıya taşmaması için piliçlerin ayaklarını bağlayarak doldurduğunuz bölgeye destek yapın
Fırını 170°C ısıtın Pilici bir fırça yardımı ile yağlayıp fırınlayın Yaklaşık 45 dakika piliç altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla