Konu
:
İspanak Kökü Boranisi - Kabak Boranisi (Hatay) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İspanak Kökü Boranisi - Kabak Boranisi (Hatay) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanak Kökü Boranisi - Kabak Boranisi (Hatay) Tarifi
Ispanak Kökü Boranisi - Kabak Boranisi (Hatay) Tarifi
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
300 gr kuş başı eti
3 Diş sarımsak
1 Yemek Kaşığı kuru nane
2 Avuç haşlanmış havuç
500 gr yeşil kabak ya da ıspanak kökü
400 gr tuzlu yoğurt
1 Adet soğan
Haşlanmış nohutunuz yoksa kuru nohutu bir gün önceden ıslatıp haşlayıp süzün ıspanak köklerini iyice yıkayın, çünkü bu kısımlar en çamurlu yeri olur
eğer iyi yıkamazsanız yemek yerken tabakta kum sesi gelir kaşığı sürtünce
kökleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayın
ıspanak kökü yerine kabak kullanacaksanız, kabakları kazıyıp küp şeklinde doğrayın
bir tencerede etleri hafif kavurup 4 bardak su ile haşlayıp kenara alın, sakın suyunu dökmeyin
başka bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları sanayağı ile biraz kavurun
üstüne kökleri yada kabakları koyun, 3 bardak su ekleyin ve yumşayıncaya kadar haşlayın
sebzeye etleri, et suyunu ve nohutu ekleyin bir kere karıştırın ve kısık ateşte kaynarken azar azar yoğurdu karıştırarak ekleyin
bir taşım kaynattıktan sonra kuru naneyi ekleyin
tuzunu kontrol edin eksikse tamamlayın
yemeğiniz hazırdır
isteğe göre 1 yemek kaşığı biber salçasıda eklenebilir
(soğanları kavurduktan sonra suyunu eklemeden hemen önce), ama genelde salçasız yapıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul