Konu
:
Sag Gosht Tarifi ( Pakistan )
Yalnız Mesajı Göster
Sag Gosht Tarifi ( Pakistan )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sag Gosht Tarifi ( Pakistan )
Sag Gosht Tarifi ( Pakistan )
Ispanaklı Dana
1 kg
kuşbaşı dana eti
1/2 kg
taze ıspanak yaprağı
300 gr
yoğurt
2 baş soğan
1 diş sarmısak
1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
1/2 tatlı kaşığı hint safranı
1 tutam toz acı kırmızı biber
1 çorba kaşığı toz kişniş
25 gr
tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber
tuz
Soğanları temizleyip ince ince kıyın
Sarımsağı soyup bir tutam tuzla dövün
Sıvıyağı ve tereyağını firma girecek bir tencereye koyun, kızınca içine soğanları, sarımsağı atıp bir çevirin
Zencefili, kişnişi, hint safranını, karabiberi ve acı kırmızı biberi soğan ve sarmısağın üzerine atın
5 dakika kadar karıştırarak kavurun
Soğanların üzerine eti ilave edin ve etin her yanı altınımsı kahverengi oluncaya kadar yine karıştırarak kavurun
Daha sonra ıspanakları ekleyin, bir çevirip, yoğurdun yansını tencereye yavaş yavaş koyun
Tencerenin kapağını kapatarak veya bir alüminyum kağıtla örterek 170 derecede kızdırdığınız fırında 2-2,5 saat kadar pişirin
Et
pişince yumuşacık olmalıdır
Yemeğin suyu pişine sırasında çok azalırsa, içine zaman zaman bir parça sıcak su ekleyebilirsiniz
Servis yaparken kalan yoğurdu çırpıp üzerine gezdirin ve yanında haşlanmış pirinç ve Elma veya Mango Chutney ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul