Konu
:
Kuzulu Arpa Şehriyeli Risotto Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzulu Arpa Şehriyeli Risotto Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzulu Arpa Şehriyeli Risotto Tarifi
Kuzulu Arpa Şehriyeli Risotto Tarifi
500 gr kuzu fileto
2 diş sarımsak
200 ml
tavuk suyu veya bulyon
400 gr arpa şehriye
100 ml
krema
40 gr tereyağı
15 ml
zeytinyağı
350 gr
yoğurt
150 gr
kaşar peyniri
Taze kişniş
Kimyon
Kekik
Taze biberiye
Karabiber
Tuz
1 diş sarımsağı soyup ezin
Taze kişnişleri incecik kıyın
Filetoları krema, kimyon, kekik, karabiber, sarımsak ve kişnişe bulayın
Etleri fırın ızgarasında pişirip sıcak fırında muhafaza edin
Kalan sarımsağı da soyup incecik dilimleyin
Arpa şehriyeleri taze biberiye ile birilkte diri kalacak şeklide haşlayıp süzün
Peyniri rendeleyin
Tavuk suyunu tencereye koyup kaynatın ve kısık ateşte bırakın
Tavaya 10 gr
tereyağı koyun
Sarımsakları ekieyip çevirin
Arpa şehriyeyi ilave edin
Kaynayan tavuk suyundan kaşık kaşık ekleyin
Kalan soğuk tereyağını küp küp ilave edin
Peynir rendeyi de ekleyip karıştırın
Tuzlayın, biberleyin
Arpa şehriyeleri servis tabağına alın
Üstüne etleri yerleştirin
Çırpılmış yoğurtla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul