Yalnız Mesajı Göster

Ördek Buğulama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ördek Buğulama Tarifi



Ördek Buğulama Tarifi

1 adet ördek palazı
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1/ 2 demet maydanoz
Tuz-karabiber
1-2 bardak su

1 Temizlenmiş, içi çıkarılıp yıkanmış olan ördek palazının içini, dışını tuz ve biberle ovduktan sonra katı ve ciğeri, maydanozla birlikte ördeğin karnına sokun Ayaklarını gerisine geçirin

2 Ördeği varsa çelik tencereye yoksa normal bir tencereye alın; 1 yemek kaşığı yağ ve 1-2 bardak su koyun Kaynamaya başlayınca çok kısık ateş üzerinde yumuşayana dek pişirin Gerekiyorsa biraz daha sıcak su ekleyin

3 Pişen ördek palazını kol, but ve gögüs olmak üzere parçalara ayırıp bir tabağa yerleştirin Üzerine tenceredeki sosu döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla