Konu
:
Tandori Tavuk Tarifi ( Hindistan )
Yalnız Mesajı Göster
Tandori Tavuk Tarifi ( Hindistan )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tandori Tavuk Tarifi ( Hindistan )
Tandori Tavuk Tarifi ( Hindistan )
6 bütün tavuk budu
1/4 su bardağı limon suyu
2 küçük baş soğan
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı taze zencefil rendesi
3 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
1/2 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber
1 tutam toz acı kırmızı biber
250 gr
yoğurt
5-6 damla kırmızı yemek boyası
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk butlarını limon suyu ile ovup, üzerlerini örterek buzdolabına koyun ve 30 dakika dinlendirin
Soğanları kıyın
Miksere; soğanları, sarımsakları, zencefili, kişniş tohumlarını ve kimyon tohumlarını koyun
Bir çorba kaşığı limon suyu ve tuz ilave ederek hepsini koyu ve akıcı bir karışım elde edinceye kadar mikserden geçirin
Elde ettiğiniz karışımı acı ve tatlı kırmızı biber ve yoğurt ile iyice karıştırın
Karışımınız koyu kırmızı bir renk alsın diye, birkaç damla kırmızı yemek boyası ilave ederek tekrar karıştırın
Tavuk butlarını derin bir kaba koyun
Üzerini baharatlı yoğurtla örtün ve üstünü bir mutfak filmiyle kapatarak buzdolabına koyun ve en az 4 saat dinlendirin
Dilerseniz marinad süresini 1 gece olarak uzatabilirsiniz
Fırını 180 derecede, ortadan kızgın olarak ısıtın
Tavuk parçalarını dilerseniz bir tepsinin üzerine yerleştireceğiniz fırın ızgara telinin üzerine ya da doğrudan seramik bir tepsiye koyun ve 45 dakika tavuk etleri iyice yumuşayıncaya kadar kızartın
Yanında sade pirinç pilavı, Puri ve Mango Chutney ile servis yapın
Not: Tandoor, Hintlilerin ekmek ve yemek yapmak için kullandıkları pişmiş topraktan fırına denir
Bu fırın genellikle toprağa gömülüdür
Ülkemizde Tandır dediğimiz fırına benzer
Hintliler Tandoori (tanduri) yapmak için marine edilmiş etleri şişlere geçirerek Tandoor'a atarlar
Etler fırının dibindeki kor halindeki ateşte pişer
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul