Konu
:
Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi
MantarLı Tavuk Göğsü Tarifi
Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
6 tavuğun göğüs bölümü,
600 gram iri
mantar
,
1 demet maydanoz,
60 gram sadeyağ,
1 diş sarmısak,
yeteri kadar tuz, kara
biber
ve un,
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapımı: Tavukların göğüslerini et döveceğiyle hafifçe dövmeli
Sonra una bulamalı ve içinde 30 gram kızgın sadeyağla 1 kaşık zeytinyağı bulunan tavaya atmalı
Göğüslerin her yanı iyice kızarınca tavanın ağzını örtmeli
Ateşin ısısını azaltmalı ve etleri iyice pişirmeli
Beri yanda
mantar
ları cinslerine göre ya ıslak sert bir bezle sürterek temizlemeli ve toprağa değen sap yeri kesildikten sonra sapını ve şemsiyesini dilimlere bölmeli veya ince zarını çıkarıp bol akarsuda yıkadıktan sonra
limon
lu suya koymalı ve burada sapıyla şemsiyesini dilimlere kesmeli
Bir güveci ateşe oturtmalı
İçine kalan sadeyağla dört kaşık zeytinyağını koymalı
Yağın içine bir diş sarmısağı ikiye bölerek atmalı
Sarmısak kızarınca yağdan çıkarıp atmalı ve güvece
mantar
ları atmalı
Tuzunu,
biber
ini serpmeli ve kapağını örtüp
mantar
ları hafif bir ateşte pişirmeli
Güveci ateşten indirmeden bir-iki dakika önce
mantar
ların üstüne kıyılmış maydanozları serpmeli
Pişen
tavuk
ların göğüslerini süzerek servis tabağına yerleştirmeli
Bunların üstünü dilimlenmiş
mantar
larla örtmeli
İsteğe göre yarıya bölüp tavada kızartılmış
domates
leri de tabağa katmak mümkündür
İsteyenler bu yemeği salçasız yiyebildikleri gibi etin yağıyle
mantar
ın suyunu birleştirip koyulaşıncaya kadar kaynattıktan sonra servis tabağına boşaltarak salçalı da yapabilirler
Tavuğun göğsü yerine bu yemeği
kuzu
ya da
koyun
pirzolasiyle de pişirmek mümkündür
Tavuk etiyle pişenin lezzetini elde etmek mümkündür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul