Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi



MantarLı Tavuk Göğsü Tarifi

Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
6 tavuğun göğüs bölümü,
600 gram iri mantar,
1 demet maydanoz,
60 gram sadeyağ,
1 diş sarmısak,
yeteri kadar tuz, karabiber ve un,
5 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapımı: Tavukların göğüslerini et döveceğiyle hafifçe dövmeli Sonra una bulamalı ve içinde 30 gram kızgın sadeyağla 1 kaşık zeytinyağı bulunan tavaya atmalı Göğüslerin her yanı iyice kızarınca tavanın ağzını örtmeli Ateşin ısısını azaltmalı ve etleri iyice pişirmeli
Beri yanda mantarları cinslerine göre ya ıslak sert bir bezle sürterek temizlemeli ve toprağa değen sap yeri kesildikten sonra sapını ve şemsiyesini dilimlere bölmeli veya ince zarını çıkarıp bol akarsuda yıkadıktan sonra limonlu suya koymalı ve burada sapıyla şemsiyesini dilimlere kesmeli
Bir güveci ateşe oturtmalı İçine kalan sadeyağla dört kaşık zeytinyağını koymalı Yağın içine bir diş sarmısağı ikiye bölerek atmalı Sarmısak kızarınca yağdan çıkarıp atmalı ve güvece mantarları atmalı Tuzunu, biberini serpmeli ve kapağını örtüp mantarları hafif bir ateşte pişirmeli Güveci ateşten indirmeden bir-iki dakika önce mantarların üstüne kıyılmış maydanozları serpmeli
Pişen tavukların göğüslerini süzerek servis tabağına yerleştirmeli Bunların üstünü dilimlenmiş mantarlarla örtmeli İsteğe göre yarıya bölüp tavada kızartılmış domatesleri de tabağa katmak mümkündür İsteyenler bu yemeği salçasız yiyebildikleri gibi etin yağıyle mantarın suyunu birleştirip koyulaşıncaya kadar kaynattıktan sonra servis tabağına boşaltarak salçalı da yapabilirler
Tavuğun göğsü yerine bu yemeği kuzu ya da koyun pirzolasiyle de pişirmek mümkündür Tavuk etiyle pişenin lezzetini elde etmek mümkündür

Alıntı Yaparak Cevapla