Yalnız Mesajı Göster

Yeşil Soğan Ve Hardal Soslu Piliç Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yeşil Soğan Ve Hardal Soslu Piliç Tarifi



Yeşil Soğan ve Hardal Soslu Piliç Tarifi

4 Adet piliç kalça
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
4 Çorba kaşığı tereyağı
6 Adet ince doğranmış taze soğan
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı hardal
Yarım su bardağı tavuk suyu
1 Çorba kaşığı taze kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

ı

Hazırlanışı
  • Kemiksiz piliç kalçalarını tuzlayarak, sıvı yağda altın sarısı renk alıncaya kadar alt üst edin
  • Taze soğanları ince ince doğrayın
  • Tereyağını eriterek taze soğanları birkaç kez çevirin
  • Unu ilave ederek 1 dakika kavurun
  • Hardal ve tavuk suyunu ekleyerek bir taşım kaynatın
  • Piliçleri bu sosa ilave ederek 10 dakika ağır ateşte pişirin
  • Üzerine doğranmış taze kekik serperek sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla