Konu
:
Kuzu Pirzola Breze Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Pirzola Breze Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Pirzola Breze Tarifi
Kuzu Pirzola Breze Tarifi
15 adet kuzu pirzola
125 gr konkâse domates
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
30 gr sana yağı
125 gr soğan
1 demet maydanoz
Aldığı kadar buke garni
125 gr havuç
Aldığı kadar tuz
1 diş sarmısak
4 su bardağı et suyu
Aldığı kadar karabiber
45 gr un
Ön hazırlık olarak, soğan ve havucu iyi doğrayın
Maydanozu kıyın
Sana'yı bir tavada eritin
Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavada sık sık alt üst ederek, renk alıncaya kadar pişirin
Pirzolaları tavadan alıp, tuzlayıp biberledikten sonra ısıya dayanıklı ve kapaklı bir kaba dizin
Aynı tavada ve yağda soğan ve havuçları biraz renk alıncaya kadar, sık sık karıştırarak, birkaç dakika pişirin
Sebzeleri bir kevgirle yağlarını süzdürerek tavadan alıp, kuzu pirzolalarının yanına aktarın
Unu bir tel süzgeçten geçirerek etlerin ve sebzelerin üzerine serpiştirin
Karışması için kabı hafifçe sallayın
Bir fırın tepsisinin üzerine yerleştirin
Tepsiyi önceden 220°C'ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, et ve sebzeleri 10 dakika pişirin
Bu sürenin sonunda kabı fırından alın
Salçasını ilave edin
Etlerin üzerini örtecek kadar et suyu katın
Buke garniyi ve sarmısağı ilave edin
Tuzunu ve biberini serpin
Ocağın üzerinde ağzı açık olarak bir taşım kaynatın
Kapağını kapatın ve bu kez 180°C'ye düşürülmüş fırında, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 60-70 dakika pişirin
Pişme suyunun üzerindeki yağı alıp; kalanı süzdürerek pirzolaların üzerine gezdirin
Maydanozu serpin
Kuzu pirzolalarını dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul