Konu
:
Pehli Tarıfı
Yalnız Mesajı Göster
Pehli Tarıfı
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Pehli Tarıfı
1 adet kuzu kol
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Kol parçalara ayrılır
Tencereye tereyağı konur, eriyince parça etler atılır ve hızlı ateşte etin kabuk tutması sağlanır
Sonra üzerine sıcak su ve tuz eklenir
Kapaklı olarak, kısık ateşte et yumuşacık olana dek pişirilir
Bayramlarda yapılan "pehli"nin suyuna pirinç salınarak pilav yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul