Konu
:
Sığır Başı Yahnisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sığır Başı Yahnisi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sığır Başı Yahnisi Tarifi
Sığır başı yahnisi
tarifi
Sığır başından dilini ve beynini çıkarınız, kalanını soğuk suya atınız
Yarım saat böyle bırakınız
Sonra kaynar suda haşlayıp süzünüz
Keskin bıçakla sert ve siyah derilerini yüzünüz
Kalan etleri soğuk suya doğrayınız, iyice yıkayınız
Bu işler tamamlanınca, bir tencereye birkaç soğan doğrayınız, bir çorba kaşığından daha fazla yağla kuvvetli ateşte öldürünüz, doğradığınız etleri bunun içine atınız
Tuz, Biber ekiniz, bir fincan sirke, başın suyundan da 1-2 kepçe koyarak orta ateşte yavaş yavaş pişmeğe bırakınız
On beş dakika sonra, Domates Salçası koyunuz
Arada suyuna dikkat ediniz
İyice pişince biraz kıyılmış maydanoz ilâve ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul