Konu
:
Yörük Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yörük Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yörük Kebabı Tarifi
Yörük Kebabı Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler
250 gram kuşbaşı kuzu eti
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet biber
15 adet mantar
1 su bardağı bezelye
1 adet kabak, tuz
2 yemek kaşığı ayçiçek yağ
1 buçuk su bardağı erişte
1 buçuk su bardağı rende kasar peyniri
Yapılışı:
Domates ve soğanı yemeklik doğrayın
Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin
2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın
15 adet mantarı ortadan ikiye kesin
Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın
Tuzunu ilave edin
Başka bir tencerenin içine, 2 yemek kaşığı sıvı yağı dökün
Üzerine su ilave edin
Kaynayınca tuz serpin, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın
Tencereden alıp, süzün
Erişteleri fırın tepsisine yayın
Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın
En son 1 buçuk su bardağı kasar peyniri rendesini serpin, kaşarlar erinceye kadar fırınlayın
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul