Yalnız Mesajı Göster

Yörük Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yörük Kebabı Tarifi



Yörük Kebabı Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler

250 gram kuşbaşı kuzu eti

2 adet domates

1 adet soğan

2 adet biber

15 adet mantar

1 su bardağı bezelye

1 adet kabak, tuz

2 yemek kaşığı ayçiçek yağ

1 buçuk su bardağı erişte

1 buçuk su bardağı rende kasar peyniri

Yapılışı:

Domates ve soğanı yemeklik doğrayın Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin 2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın 15 adet mantarı ortadan ikiye kesin Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın Tuzunu ilave edin

Başka bir tencerenin içine, 2 yemek kaşığı sıvı yağı dökün Üzerine su ilave edin Kaynayınca tuz serpin, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın Tencereden alıp, süzün

Erişteleri fırın tepsisine yayın Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın En son 1 buçuk su bardağı kasar peyniri rendesini serpin, kaşarlar erinceye kadar fırınlayın Sıcak servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla