Konu
:
Kuzu Tandır Ve İspanak Püresi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Tandır Ve İspanak Püresi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Tandır Ve İspanak Püresi Tarifi
Kuzu Tandır ve Ispanak Püresi Tarifi
1 Adet Parçalanmış Kuzu Kol
1/2 Kg
Ispanak
3 Adet Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Adet Biber
1 Adet Havuç
2 Adet Kereviz Sapı
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
2 Çorba Kaşığı Krema
3 Çorba Kaşığı Parmesan Peyniri
2 Tatlı Kaşığı Taze Kekik
2 Çay Kaşığı Taze Biberiye
1 Tutam Defne Yaprağı
Parçalanmış kuzu etlerini zeytinyağında her tarafı altın rengi alana dek kızartın
Etleri kenara alın ve tavadaki fazla yağı süzün
Aynı tavada kabaca doğranmış havuç, biber, kereviz sapı, 2 soğan, 2 diş sarımsağı bir miktar da tereyağı ilave ederek bir süre soteleyin
Daha sonra domates ve biber salçasını, taze kekik, biberiye ve defne yaprağı ile birlikte salçalar yanana kadar kavurmaya devam edin
Bu arada içine 2’ye bölünmüş kiraz domatesleri koyun
Son aşamada karışımın içine bir kaç kepçe et suyu ilave edin ve kenara almış olduğunuz etleri tekrar tencereye alın
Kaynama noktasına geldikten sonra 200 derecelik fırında önce üstü kapalı 1 saat sonra üstü açık 2 saat kadar pişirin
Pişirme işlemi sona erince etleri tavadan ayrı bir tavaya alarak kısa bir süre tekrar fırınlayın
Bu sırada sebzelerin suyunu süzün
Süzdüğünüz suyu bir miktar kremayla çırparak sos elde edin
Eti fırından aldıktan sonra ocak üzerinde didikleyerek bir süre daha pişirin
ISPANAK PÜRESİ
Bir tencerede soğanları sarımsak, yarım küp şeker, tuz ve karabiberle soteleyin
Ispanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun
Bir miktar krema ve parmesanla pişirmeyi sonlandırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul