Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Tereyaki Tarifi ( Japonya)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Tereyaki Tarifi ( Japonya)



Tavuk Tereyaki Tarifi ( Japonya)

12 tavuk baget (bütün alt kısmı)
1/4 litre japon soya sosu veya soya sosu
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Soya sosunu ve şekeri küçük bir tencereye koyup, hafif ateşte karıştırarak kaynatın Ateşi iyice kısın, tencerenin kapağını kapatın ve 2 dakika daha kaynatıp ateşten alın
Sıvıyağı büyük bir tavada kızdırın Tavuk bagetleri dörder dörder, harlı ateşte çevirerek kızartın
Tüm butlar kızarınca hepsini tavaya koyun, kaynatmış olduğunuz sosu üstüne dökün, kapağını kapatarak hafif ateşte 20 dakika pişirin
Yanında haşlanmış pirinçle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla