Konu
:
Breze Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Breze Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Breze Tarifi
Breze tarifi
Breze, sığırın filesinden ya da dana etinden yapılır, Fransız işi çok iyi bir kızartmadır
Pişirme şekline gelince breziyerin içini tereyağ ile yağlayınız
Üzerine brez yaparak istediğiniz etin kırıntılarından serpiniz
Sonra yuvarlak doğranmış soğanla havuç, bir Büke Garni, tuz ve biber, rendelenmiş hindistancevizi ilâve ediniz
Sonra bu tabağın üstüne eti koyup üzerini birkaç küçük parça tereyağı ile örtünüz
Sonra iyice kapayıp eti arada çevirerek hafif ateşte pişiriniz
İyice pişince tabağa koyup bir garnitür ya da süzülen kendi salçasıyla servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul