Yalnız Mesajı Göster

Balık Fleto İzgara Tarifi ( Japonya )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Fleto İzgara Tarifi ( Japonya )



Balık Fleto Izgara Tarifi ( Japonya )

4 küçük balık filetosu (her biri 150 gr)
5 cm taze zencefil veya 1 tatlı kaşığı toz zencefil
2 çorba kaşığı japon soya sosu veya soya sosu
3 taze soğanın beyaz kısmı
3 tatlı kaşığı toz şeker

Zencefili rendeleyin Parmak uçlarınızla sıkarak tüm suyunu çıkarın ve posasını atın Soğanları incecik kıyın
Zencefil suyunu veya toz zencefili, soya sosunu, soğanları ve şekeri bir kaseye koyun Şeker eriyinceye kadar karıştırın
Balıkları derin bir kaba koyup üzerlerine hazırladığınız marinad sosunu dökün, 15 dakika dinlenmeye bırakın
Daha sonra balıkları sostan çıkarın, sosu bir kenara bırakın Fırının ızgara telinin üzerini alüminyum kağıtla kaplayarak balıkları üzerine dizin Orta ateşte kızdırdığınız fırının ızgarasının altına sürün Her iki taraflarını da 3'er dakika kızartın Balığınız sulu ve yumuşak görünümlü olmalı
Daha sonra kızaran balıkları servis tabağına alın
Marinad sosunu küçük bir tencereye koyun
Harlı ateşte sos koyulaşıncaya kadar 2 dakika kaynatın ve servis tabağındaki balıkların üstüne dökün Zencefil turşusu ve salatalık dilimleri ile süsleyerek, buharda pişmiş pirinçle servis yapın

Not: Yemeklerinizde toz yerine taze zencefil kullanırsanız daha hoş bir koku ve tat elde edersiniz Ama bulmanız güç ise toz zencefil de kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla