Yalnız Mesajı Göster

Erdemir Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erdemir Kebabı Tarifi



Erdemir Kebabı Yapılışı Mazemeleri

Erdemir Kebabı

MALZEMELER

10ad 180-200gr piliç derili biftek

300gr ispanak

200gr kültür mantari

150gr rendelenmis havuç

50gr kuru sogan

50gr Yemeklik tereyag

2 ad yumurta sarisi

1 su bardagi süt

1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri

1tatli kasigi karabiber

2dis sarimsak

ve yeterince tuz

YAPILIŞI

Derili biftekler yikanip temizlenir iyice açilip dövülmesine özen gösterilir tuzlanip bir tarafta bekletlir

Temizlenmis ispanaklar tereyainda havuç ve mantarla sote hazirlanir soteye sarimsak ve karabiberde eklendikten sonra biraz kavrulur ve sogumaya birakilir

Derili biftekleri derisi tezgaha gelecek sekilde açilip serilir içine hazirladimiz soteden bir avuç yerlestiriliryuvarlak kalacak sekilde biftek kapatilirönceden yagladigimiz tepsiye tek sira seklinde dizilir

Üzerine hazirladigimiz süt, yumurta sarisi ve rendelenmis karisimindan firçamizla sürülür, önceden 180dereceye ayarladigimiz firina sürülüp rengi kizarincaya kadar pisirilir

Alıntı Yaparak Cevapla