Konu
:
Erdemir Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Erdemir Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erdemir Kebabı Tarifi
Erdemir Kebabı Yapılışı Mazemeleri
Erdemir Kebabı
MALZEMELER
10ad 180-200gr piliç derili biftek
300gr ispanak
200gr kültür mantari
150gr rendelenmis havuç
50gr kuru sogan
50gr Yemeklik tereyag
2 ad yumurta sarisi
1 su bardagi süt
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1tatli kasigi karabiber
2dis sarimsak
ve yeterince tuz
YAPILIŞI
Derili biftekler yikanip temizlenir iyice açilip dövülmesine özen gösterilir tuzlanip bir tarafta bekletlir
Temizlenmis ispanaklar tereyainda havuç ve mantarla sote hazirlanir soteye sarimsak ve karabiberde eklendikten sonra biraz kavrulur ve sogumaya birakilir
Derili biftekleri derisi tezgaha gelecek sekilde açilip serilir içine hazirladimiz soteden bir avuç yerlestirilir
yuvarlak kalacak sekilde biftek kapatilir
önceden yagladigimiz tepsiye tek sira seklinde dizilir
Üzerine hazirladigimiz süt, yumurta sarisi ve rendelenmis karisimindan firçamizla sürülür, önceden 180dereceye ayarladigimiz firina sürülüp rengi kizarincaya kadar pisirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul