Yalnız Mesajı Göster

Taze Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi



Taze Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi

1 çorba kaşığı tepeleme yağ

1 kilo net kuzu eti

2 baş soğan

1/2 tatlı kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

4 su bardağı su

1 bağ dereotunun yaprakları

Bezelyesi:

1250 gram Araka bezelye, kabuklu

125 gram arpacık soğanı

2 çorba kaşığı yağ

2,5 su bardağı et suyu (yoksa sade su)

1/2 kahve kaşığı tozşeker

1/2 tatlı kaşığı tuz

1) Yağı bir tencereye koyup kızdırınız

2) Etleri ilâve edip, bırakacakları suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 8-10 dakika kavurunuz

3) Tepesi ve dibi hafif kesilip soyulmuş 2 soğanı ve unu, tuzu ilâve edip 1 dakika kavurup suyunu ilâve ediniz

4) Baharat Torbası'nı da ilâve edip, kaynarken üzerindeki köpüğü alınız

5) Ağzını kapatarak ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip ateşten kaldırınız

6) 2 bütün soğanı çıkarıp atınız

Bezelyenin yapılışı:

1) Bezelyenin kabuklarını ayıklayıp kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzdürünüz

2) Arpacık soğanlarını temizleyiniz

3) Yağı tencereye koyup eriterek soğanları ve bezelyeyi ilâve ediniz Et suyunu, şekeri, tuzunu da ilâve ederek ağır ateşte 45-60 dakika pişiriniz

4) Servis yaparken güveçte etleri altına döşeyip üzerine bezelyeyi yerleştiriniz Dereotunu serpip servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla