Konu
:
Taze Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Taze Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi
Taze Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
1 kilo net kuzu eti
2 baş soğan
1/2 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
1 bağ dereotunun yaprakları
Bezelyesi:
1
250 gram Araka bezelye, kabuklu
125 gram arpacık soğanı
2 çorba kaşığı yağ
2,5 su bardağı et suyu (yoksa sade su)
1/2 kahve kaşığı tozşeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
1) Yağı bir tencereye koyup kızdırınız
2) Etleri ilâve edip, bırakacakları suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 8-10 dakika kavurunuz
3) Tepesi ve dibi hafif kesilip soyulmuş 2 soğanı ve unu, tuzu ilâve edip 1 dakika kavurup suyunu ilâve ediniz
4) Baharat Torbası'nı da ilâve edip, kaynarken üzerindeki köpüğü alınız
5) Ağzını kapatarak ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip ateşten kaldırınız
6) 2 bütün soğanı çıkarıp atınız
Bezelyenin yapılışı:
1) Bezelyenin kabuklarını ayıklayıp kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzdürünüz
2) Arpacık soğanlarını temizleyiniz
3) Yağı tencereye koyup eriterek soğanları ve bezelyeyi ilâve ediniz
Et suyunu, şekeri, tuzunu da ilâve ederek ağır ateşte 45-60 dakika pişiriniz
4) Servis yaparken güveçte etleri altına döşeyip üzerine bezelyeyi yerleştiriniz
Dereotunu serpip servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul