Konu
:
Kuzu Kabak Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Kabak Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Kabak Kebabı Tarifi
Kuzu Kabak Kebabı Tarifi
1 kilo kemiksiz kuzu eti
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
1 kahve fincanı un
2 kahve fincanı su
2 kahve fincanı krema
Kabağının malzemesi:
6 adet küçük kabak (750 gram)
1 bağ nanenin yaprakları
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
1) Etleri bir tencereye koyup üzerini kapatıncaya kadar su doldurup hızlı ateşe koyunuz
Tam kaynarken, ateşten alarak suyunu süzdürünüz
2) Eti bir kere yıkayıp başka bir tencereye koyunuz ve üzerine tuzunu ve suyunu koyup, kaynadıktan sonra ağır ateşte ağzı kapalı olarak 1 saat 15 dakika pişiriniz
3) Etleri kevgirle başka bir tencereye çıkarınız
4) Unla sütü iyice karıştırıp, kaynar etin suyuna yediriniz ve karıştırarak 5 dakika kaynatıp etin üzerine süzdürünüz
5) Kremasını ilâve edip muhafaza ediniz
Kabağın hazırlanışı:
1) Kabağın kabuklarını bıçağın tersi ile kazıyıp iki ucunu kesiniz ve kabağı 4'e yarıp ortalarındaki çekirdekli kısmı hafif alarak, ortadan kesiniz
2) Küçük bir kuşhanenin dibini hafifçe yağlayıp, kabakları üst üste diziniz ve üzerine nane yapraklarını, tuzunu, domates ve yağını koyup kapağını sıkıca kapatınız ve ağır ateşte kendi bırakacağı su ile 35-45 dakika pişiriniz
3) Servis yaparken çukur bir kapta etleri altına dizip, üzerine dikkatlice kabakları yerleştirerek servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul