Konu
:
Balık Kısır Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Balık Kısır Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Kısır Tarifi
Balık Kısır Tarifi
2 su bardağı pilavlik bulgur
300 gr ayıklanmış beyaz etli balık
5-6 adet yeşil taze soğan
2 orta boy sert domates
2 orta boy salatalık
2-3 sivri biber
2 limon
3 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
tuz
pul biber
5 kaşık zeytinyağı
Arzu edilirse renk vermek için yarım kaşık biber salçası
Beyaz etli ayıklanmış balıkları 2 dakika kadar sirkeli, tuzlu suda haşlayın
2 kaşık kızgın yağda 2-3 dakika kızartın
Bulguru ayıklayın ve derin bir tencereye koyun
İçine ince doğranmış sarımsakları katın ve üzerine 2 – 2,5 bardak sıcak su ekleyip kapağını kapatın
Bulgur yumuşayıp şişene kadar bekleyin
Soğanları, biberi, kabukları soyulmuş domatesleri ve salatalıkları ince ince doğrayın
Bulguru geniş bir tepsiye alın
Yağ, tuz, biber ve salça ile birlikte yoğurun
Limon suyunu ekleyin
Doradığınız tüm sebzeleri ve balıkları ekleyip, iyice harmanlayın
Servis tabağına alın, maydanozla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul