Konu
:
Kuzu Çiftlik Kızartması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Çiftlik Kızartması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Çiftlik Kızartması Tarifi
Kuzu Çiftlik Kızartması Tarifi
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
1 kilo kuzu eti (but, böbrek yatağı, veya kol; 5 parça)
4 adet orta boy ince kıyılmış soğan
4 adet iri domates
1 diş ince kıyılmış sarmısak
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bağ kıyılmış dereotu ve maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
750 gram taze patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1) 1 kaşık yağı dibi düz bir tencereye koyup kızdırınız
Etleri koyup alt ve üstlerini 3'er dakika kızartıp sonra bir tabağa çıkarınız
2) Diğer 1 kaşık yağı tencereye koyunuz ve soğanları ilâve ederek hafif pembe bir renk alıncaya kadar karıştırarak kavurunuz
3) Domatesleri ve sarmısağını ilâve ediniz ve 3-4 dakika daha kavurunuz, sonra suyunu ve tuzunu ilâve edip, kaynarken köpüğünü alarak kapağını kapatınız, ağır ateşte 1 saat 20 dakika pişirip ateşten alınız
4) Etlerin üzerine dereotu, maydanoz ve kekiğini serpiniz
5) Patatesleri 25-30 dakika haşlayıp kabuklarını soyunuz ve 1 kaşık tereyağı ile 3-4 dakika sote yapınız
6) Bir güvece etleri koyup yanına patatesleri ilâve ediniz
7) Bir tavada 1 kaşık yağla biberleri 1 dakika sote yapıp etlerin üzerlerine 1'er kaşık koyup servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul