Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Çiftlik Kızartması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Çiftlik Kızartması Tarifi



Kuzu Çiftlik Kızartması Tarifi

2 çorba kaşığı tepeleme yağ

1 kilo kuzu eti (but, böbrek yatağı, veya kol; 5 parça)

4 adet orta boy ince kıyılmış soğan

4 adet iri domates

1 diş ince kıyılmış sarmısak

4 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 bağ kıyılmış dereotu ve maydanoz

1 tatlı kaşığı kekik

750 gram taze patates

2 çorba kaşığı tereyağı

1) 1 kaşık yağı dibi düz bir tencereye koyup kızdırınız Etleri koyup alt ve üstlerini 3'er dakika kızartıp sonra bir tabağa çıkarınız

2) Diğer 1 kaşık yağı tencereye koyunuz ve soğanları ilâve ederek hafif pembe bir renk alıncaya kadar karıştırarak kavurunuz

3) Domatesleri ve sarmısağını ilâve ediniz ve 3-4 dakika daha kavurunuz, sonra suyunu ve tuzunu ilâve edip, kaynarken köpüğünü alarak kapağını kapatınız, ağır ateşte 1 saat 20 dakika pişirip ateşten alınız

4) Etlerin üzerine dereotu, maydanoz ve kekiğini serpiniz

5) Patatesleri 25-30 dakika haşlayıp kabuklarını soyunuz ve 1 kaşık tereyağı ile 3-4 dakika sote yapınız

6) Bir güvece etleri koyup yanına patatesleri ilâve ediniz

7) Bir tavada 1 kaşık yağla biberleri 1 dakika sote yapıp etlerin üzerlerine 1'er kaşık koyup servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla