Konu
:
Zeytinli Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinli Tavuk Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinli Tavuk Tarifi
Zeytinli Tavuk
MALZEMELER
2 çorba kasigi zeytinyagi (30 ml
)
1 bütün tavuk (1 kg
100 gr
agirliginda)
3 büyük kuru sogan (yarim halka seklinde kesilmis)
1 çorba kasigi toz zencefil
4 dis sarmisak
1 çay kasigi toz kirmizibiber
1 çorba kasigi domates salçasi
1 su bardagi tavuk suyu (250 ml
)
1 tutam safran (1 çorba kasigi sicak suda islatin)
5 taze sogan
15-20 adet siyah ve yesil zeytin
1/2 limonun suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Büyük bir tencere veya tavada zeytinyagini kizdirin ve tavugu, iki tarafi da hafifçe kizarincaya kadar kizartin
Kuru sogan, zencefil, toz kirmizibiber, salça, tuz ve karabiber ekleyip, orta ateste kizartmaya devam edin
1 çorba kasigi suda islatilmis safran, domates salçasi ve tavuk suyunu tenceredeki tavuga ilave edin
Orta ateste 30 dk
kadar üstü kapali olarak pisirin
Kiyilmis taze soganlari ekleyin, tavuk iyice pisene ve sos suyunu (1/2 su bardagi kalacak sekilde) çekinceye kadar (15 dk
) pisirin
Zeytinleri ve limon suyunu ilave edip 5 dk
daha pisirin
Tavugu tencereden alin, servis tabagina yerlestirin ve zeytinli sosu üzerine dökerek servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul