Zeytinli Tavuk Tarifi
Zeytinli Tavuk
Malzemeler
- 1 adet tavuk
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 2 orta boy soğan
- 2 diş dövülmüş sarmısak
- 1 doğranmış kırmızı dolmalık biber
- 400 gr konserve enginar göbeği
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı safran
- 16 adet biberli zeytin
- 2 çorba kaşığı tereyağı
Süre:60 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa getirip, ısıtınız Büyük ve derin bir tavada, zeytinyağını orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca tavuk parçalarını koyup, arasıra maşayla çevirerek 7-8 dakika, her yanları iyice kahverengileşene kadar pişiriniz Tavuk parçalarını maşayla, ateşe dayanıklı bir cam kaba çıkarıp, bir kenara bırakınız
Enginar göbeklerini ekleyip, 2 dakika daha pişirinizSoğan, sarmısak ve kırmızı dolmalık biberi tavaya koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz Kaynayınca tavayı ateşten alıp, sosu cam kaptaki tavuk parçalarının üstüne dökünüz Tavuk suyunu katıp, tuz, karabiber, pul kırmızıbiber ve su ile karıştırılmış safranı ekleyiniz Sosu arasıra karıştırarak kaynatınız
Kabı fırına sürüp 45-50 dakika, tavuklar yumuşayana kadar pişiriniz Kabı fırından alıp tavukları maşayla, ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak sıcak kalmalarını sağlayınız
Kaptaki sosu arasıra karıştırarak kaynatınızZeytinleri cam kaba koyup, orta ateşe oturtunuz Tereyağını azar azar ekleyip, sosa iyice karışana kadar sürekli karıştırınız Sosu sürekli karıştırarak 2 dakika daha, koyulaşıncaya kadar pişiriniz Kabı ateşten alıp, sosu servis tabağındaki tavuk parçalarının üstüne dökerek, servis ediniz
|