Yalnız Mesajı Göster

Patates Püreli Pirzola Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Püreli Pirzola Tarifi



Patates Püreli Pirzola Tarifi

Temizlenip yıkanmış 600 gr patatesi haşlayıp kabuklarıyla ezin 30 gr tereyağı, 30 ml krema ve tuz ekleyip yarın 8 kalem pirzolanın üstlerindeki yağları ve sert parçaları temizleyin Tavada sadece yüzeyleri renk alacak kadar pişirin 250°C'lik fırında 15-20 dakika pişirin 1 diş sarımsağı ezin, 1/2 limonun suyunu sıkın Hardal, 20 ml sirke, sarmısak ve 1 yumurta sarısını çırpın 30 ml incecik akıtarak ekleyin Limonun suyunu ilave edip sosu hazırlayın Servis tabağına püreyi koyun Üstüne pirzolaları yerleştirin Kekik ve sosla beraber servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla