Konu
:
Yufkalı Sac Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yufkalı Sac Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkalı Sac Kebabı Tarifi
Yufkalı Sac Kebabı Tarifi Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler:
[LIST][*]1 kg kuşbaşı et[*]1/2 demet dereotu[*]1 su bardağı sıcak su[*]1 su bardağı soğuk su[*]1 çay kaşığı kimyon[*]1 çay kaşığı tarçın[*]1 çorba kaşığı kekik[*]2 çorba kaşığı tereyağı[*]3 tane domates[*]3 tanee soğan[*]5 tane sivribiber[*]1/2 kg un
Yapılışı:
Sac tavada et ve yağı ardından soğanları ekleyerek iyice pişirelim
Biberleride ekleyerek bir kaç kez karıştırıp domatesleri ilave ederek karıştırmaya devam edelim
Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyerek kaynamaya alalım
Servis yapmadan önce 15 dakika dinlendirelim
Un, su ve tuzu güzelce karıştırarak çırpalım ardından bir saat kadar dinlendirelim
Sacı tereyağı ile yağladıktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saca döküp tavayı sallayalım bulamacı iyice yayalım, altını ve üstünü iyice pişirip servis tabağına alalım
Yufkaların arasına sac kebabı koyarak servise hazır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul