Konu
:
Fırında Hindi Kızartması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Hindi Kızartması Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Hindi Kızartması Tarifi
Fırında Hindi Kızartması Tarifi
3+1/2 kg'lık bir hindi (temizlenip yıkanmış ve ayakları bağlanmış)
250 gr tereyağı
2 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı biberiye otu (istenirse)
1/2 havuç (kazınıp kuşbaşı doğranmış)
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1/2 kereviz (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış)
1 kahve kaşığı kekik
1/2 su bardağı elma sirkesi
2 su bardağı esmer et suyu
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200 C) getirip ısıtınız
Hindinin içine ve dışına tuz ve karabiberi karıştırıp, sürünüz
Hindiyi genişçe bir fırın tepsisine budunun üstüne yatırınız
Tahta bir kaşıkla yada geniş bir bıçakla tereyağının 3/4'ünü hindinin üstüne sürünüz
Biberiye otunu serpip (istenirse) tepsiyi fırına sürünüz
Ara sıra tepsinin dibindeki yağdan kepçeyle üstüne dökerek yarım saat kızartınız
Hindiyi öteki budunun üstüne yatırıp kalan tereyağıyla yağladıktan sonra, 15 dakika daha pişiriniz
Havucu, kerevizi, soğanı ve kekiği tepsiye ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra, tepsiyi fırından çıkarınız
Hindiyi bir servis tabağına yerleştiriniz
Tepside kalan yağı bir süzgeçten süzünüz
Süzgeçte kalan sebzeleri atıp, süzülen yağa sirke ekleyerek bir taşım kaynatınız
Esmer et suyunu da ekleyip 2 dakika daha kaynattıktan sonra, sosu süzüp bir sos kabına koyunuz
Hindiyi dilimleyip, sosunu ayrı olarak servis ediniz
Not: Önemli davetler için hazırlanan hindi kızartması için 1 yaşından küçük dişi hindilerle hazırlanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul