Konu
:
Fırında Hindi Kızartması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Hindi Kızartması Tarifi
10-28-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Hindi Kızartması Tarifi
Fırında Hindi Kızartması Tarifi
Bir gece önceden, 2 litre suyun için zencefil, şeker, tuz, sarımsak, karabiber, kekik katarak şeker ve tuz eriyene kadar kaynatın
Hindiyi temizleyip iyice yıkayın
Soğumakta olan bu baharatlı suyu hindiye dökerek altı litre daha su ekleyin ve sabaha kadar bekletin
Hindinin içine de bir iç pilav yapın:
Bir tencereye 2 kaşık yağ koyup içine kabuğu soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ve fındık büyüklüğünde doğranmış 2 domatesi koyup hafifçe öldürün
3
5 bardak et suyu, tuz, karabiber koyup kaynatın
Bir kaşık yağı bir tencereye koyup içine ayıklanmış yıkanmış ve kurulanmış 50 gram çam fıstığını atıp hafif kızartın
Fıstıklar kızarınca içine küçük küpler halinde doğranmış ciğeri koyup bir iki kez de bununla kavurup kaynayan suyun içine koyup 50 gram kuş üzümü ilave edin
Kaynayınca ıslanmış pilavı ekleyip pilavı pişirin
Demleyin ve tabağa alın
Ertesi sabah hindiyi ister içini doldurarak ister sade sekilde yavaş yavaş ve her yarım saatte bir üstü yağlanarak dört beş saat pişirin
Hindiye sos ilave etmek isterseniz iki önerimiz var:
Sos 1
2 yemek kaşığı erimiş tereyağına birkaç damla limon suyu ve 1 tatlı kaşığı balı ekleyip karıştırın
Hindiyi bununla yağlayın ve fırın tepsisine koyun
Üzerine yağlı kağıt örttükten sonra 180 C ısıtılmış fırına yerleştirin
1 saat sonra tekrar yağlayın ve her yanının aynı derecede pişmesine özen gösterin
Sos 2
1 küçük yemeklik doğranmış soğanı 1 diş sarımsakla kavurun
Üzerine et suyu ekleyip kaynatın
1 tatlı kaşığı nişastayı soğuk suda eritip et suyuna ekleyin
Yarım avuç kadar kavrulmuş bademi ekleyin, biraz kaynatıp blenderdan geçirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul