Konu
:
Etli Tas Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Etli Tas Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Tas Kebabı Tarifi
Etli Tas Kebabı Tarifi
Tas Kebabı Tarifi Malzeme Listesi
700 Gr
Dana Eti
1 Soğan
3 Diş Sarımsak
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tane Karabiber
1 Patates
Su
Tuz
Pilavı İçin:
4 Su Bardak Pirinç
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Sıvıyağ
1 Su Bardak Et Suyu
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Tencerenin içerisine suyu koyuyoruz
Eti iri iri doğrayıp kaynayan suyun içerisine atıp bir taşım kaynatıyoruz
Koyu renk suyunun çıkmasını bekliyoruz
Köpüğü çıkıpta ortada toplandıktan sonra tencereyi ocağın üzerinden alıyoruz
Köpüğünü alarak etleri süzüp sudan geçiriyoruz
Ayrı tencerenin içerisine sıvıyağı koyuyoruz
Üzerine ince doğranan soğan ve sarımsağı ilave ederek kavuruyoruz
Defne yaprağını, unu ve salçayı da koyarak kavurmaya devam ediyoruz
Önce soğuk su ilavesi ile kıvamını açıyoruz, sonrada sıcak suyunu veriyoruz
Kaynamadan etleri ilave ediyoruz
Tane karabiberide ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak pişiriyoruz
Pişen eti tasın içerisine dolduruyoruz
Geniş bir tencereyle tasın ağzını kapatarak tası tencerenin içinde ters çeviriyoruz
Pirinci iyice yıkayarak tasın kenarlarına pirinci döküyoruz
Pirincin üzerinede tereyağını parça parça koyuyoruz
Et suyu, tuzu ve sıvıyağı döküyoruz
Pirinci geçmeyecek şekilde sıcak su koyuyoruz
Ortadaki tasın yukarıya doğru çıkmamasına dikkat ediyoruz
Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz
Patatesi soyup küp küp şeklinde doğruyoruz
Kızgın yağın içerisine kızartıyoruz
Pilav piştikten sonra ortadaki tası kaldırıyoruz
Etin ayırılan sosunu da etin üzerine döküyoruz
Patatesi de etin üzerine döküp servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul