Yalnız Mesajı Göster

Palamut Pilakisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Palamut Pilakisi Tarifi



Palamut Pilakisi Tarifi

800 gr palamut balığı (kafaları kesilip içi temizlendikten sonra 1,5 cm kalınlığında dilimlenmiş)
1 küçük limon (dilimlenmiş)
100 gr (1/2 su bardağı) rafine yağ
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 iri diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 orta boy havuç (kazınıp iri zar biçiminde doğranmış)
2 küçük patates (kabukları soyulup iri zar biçiminde doğranmış)
1 küçük kereviz (kabukları soyulup iri zar biçiminde doğranmış)
2 orta boy domates (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış)
1 defne yaprağı
500 gr (2 1/2 su bardağı) su
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Bir tepsiyi 1 çorba kaşığı rafine yağla yağlayınız Balık dilimlerini tepsiye yerleştirip üstlerine limon dilimlerini diziniz Kalan rafine yağı bir tencerede, orta ateşte kızdırınız İçine soğanları atıp 3 dakika, karıştırarak pişiriniz Hemen sonra sarımsağı ekleyip, 1-2 dakika daha kavurunuz Sarımsaklar pembeleşir pembeleşmez havuç, patates ve kerevizleri ekleyip, karıştırarak 3-4 dakika daha pişiriniz Domates, defne yaprağı, su, ve tuzu katıp ağır ateşte 30-35 dakika, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz Hazırladığınız bu harcı balık dilimlerinin üstüne döküp maydanozu da serpiniz Tepsiyi fırında ya da ağzı kapalı olarak orta ateşte 10-15 dakika daha pişirip, sıcak sıcak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla