Yalnız Mesajı Göster

Fırında Tavuk Tarifi

Eski 10-28-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Tavuk Tarifi



Fırında Tavuk Tarifi

1 adet tavuk
2 kaşık yoğurt
1 kaşık salça
1 kaşık katıyağ

YAPILIŞI:
Tavuğu temizleyip, dağılmaması için bağlayınız Ayaklarını, gerisindeki deriden geçiriniz Üzerini örtecek kadar su koyup, tuz atıp dağıtmayacak şekilde pişiriniz Pişen tavuğu sudan çıkarıp, süzünüz Üzerine aşağıdaki açıklayacağımız salçayı sürüp, fırın tepsisine yerleştirip, her tarafını nar gibi kızartınız Yanına istediğiniz garnitürü koyup, süsleyerek ikram ediniz

SALÇANIN HAZIRLANIŞI:
Bir kapta sulandırılmış bir kaşık salçayı, iki kaşık yoğurtla karıştırınız Hafif erimiş yağ ilave ederek bütünleşiriniz Hazırladığınız bu salçayla fırında veya kömür ateşinde, elektrik ızgarasında yapacağınız, her türlü kızartmalarda başarılı olursunuz Haşlanmış etin üzerine sürüp kızarttığınız parça etler, iç pilav yanında her zaman misafirleriniz önünde yüzünüzü ağartır Piliç, tavuk gibi yumuşak etler haşlanmadan da bu salça sürülüp kızartılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla