Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Güveç Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Güveç Tarifi



Patlıcanlı Güveç Tarifi

MALZEMESİ
1,5 kilo parça et
5 adet patlıcan
1 büyük baş soğan
baharat
tuz

YAPILIŞI
Koyunun sırt veya göğüs tarafından bir buçuk kiloluk bir parçayı yumurta büyüklüğünde doğraymız, haşlayınız, köpüğünü alıp süzünüz Beş patlıcanı dörde bölüp yuvarlak yuvarlak kesiniz Sade yağında Hafifce kızartıp bırakınız, kendi kendine süzülsün Bir büyük soğanı yuvarlak şeklinde doğraymız, tereyağında sarartınız, bunları düzenle güvece istif ediniz Tuz, birkaç türlü baharat ekiniz, etin süzülen suyundan yarısına kadar doldurunuz, fırında pişiriniz, suyunu çekince indiriniz Bozmadan tabaklara alıp sıcak servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla