Konu
:
Soslu Dil Balığı Tarifi ( Fransa )
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Dil Balığı Tarifi ( Fransa )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Dil Balığı Tarifi ( Fransa )
Soslu Dil Balığı Tarifi ( Fransa )
8 adet
dil balığı
filetosu
5 çorba kaşığı su
1 küçük baş kıyılmış
soğan
25 gr
tereyağı
180 gr
küçük boy
mantar
3 tatlı kaşığı
limon
suyu
2
yumurta
sarısı
3 çorba kaşığı krem
toz kırmızı
biber
kara
biber
tuz
Dil balığı filetolarını tuzlayıp kara
biber
leyin
Geniş bir tavaya, suyu ve kıyılmış
soğan
ı
koyun
Kaynayınca içine balık filetolarını yerleştirerek kapağını kapatın
Hafif ateşte 8-10 dakika kadar yavaş yavaş kaynatarak pişirin
Tencerede tereyağını eritin
İçine
mantar
ları ve 2 tatlı kaşığı
limon
suyunu ilave edin
Tuz, kırmızı
biber
ve kara
biber
atarak tencerenin kapağını kapatın ve 2 dakika kadar, sık sık tencereyi sallayarak pişirin
Bir kevgirle balıkları sıcak bir
servis
tabağına alın
Balıkların üzerine
mantar
ları
koyun
Balığın suyunu
mantar
ların suyuna karıştırın ve zaman zaman karıştırarak hafif ateşte 2-3 dakika kaynatın
2
yumurta
sarısını kremle çırpın
Kaynayan balık suyundan içine bir parça ekleyerek karıştırın
Daha sonra elde etiğiniz karışımı balık ve
mantar
suyuna yavaş yavaş, karıştırarak ilave edin
Tencereyi tekrar ateşe koyarak, karışııra karıştıra, sos koyulaşıncaya kadar kaynatmadan hafif ateşte pişirin
Kalan 1 tatlı kaşığı
limon
suyunu sosun üzerine ilave edin ve batığın üzerine bu sosu dökerek, hemen sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul