Yalnız Mesajı Göster

Bröton Usulü Pisi Balığı Tarifi ( Fransa )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bröton Usulü Pisi Balığı Tarifi ( Fransa )



Bröton Usulü Pisi Balığı Tarifi ( Fransa )

Bröton Usulü Pisi Balığı

4 pisi balığı (her biri yaklaşık 350 gr)
50 gr tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
40 gr tuzlu tereyağı
1 çorba kaşığı kapari
1/2 demet maydanoz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Balıkları temizleyip başlarını atın Tuzlayıp, karabiberleyin ve una bulayın Tavaya sıvıyağı koyup içinde tereyağını eritin Tereyağı eriyip, yağ kızınca içine balıkları atın ve iki tarafları da altın rengi oluncaya kadar çevirerek 5 dakika kızartın Kızarmış balıkları servis tabağına alın ve sıcak tutun
Başka bir tavada tereyağını eritin ve içine bir parça tuz ekleyin, kaparileri, limon suyunu ve kıyılmış maydanozları ekleyip birlikte karıştırarak biraz pişirin Hazırladığınız karışımı balıkların üzerine yayın ve yanında Patates Gratine ile sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla