Konu
:
Bröton Usulü Pisi Balığı Tarifi ( Fransa )
Yalnız Mesajı Göster
Bröton Usulü Pisi Balığı Tarifi ( Fransa )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bröton Usulü Pisi Balığı Tarifi ( Fransa )
Bröton Usulü Pisi Balığı Tarifi ( Fransa )
Bröton Usulü Pisi Balığı
4 pisi balığı (her biri yaklaşık 350 gr
)
50 gr
tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
40 gr
tuzlu tereyağı
1 çorba kaşığı kapari
1/2 demet maydanoz
1/2 tatlı kaşığı kara
biber
1 tatlı kaşığı tuz
Balıkları temizleyip başlarını atın
Tuzlayıp, kara
biber
leyin ve una bulayın
Tavaya sıvıyağı koyup içinde tereyağını eritin
Tereyağı eriyip, yağ kızınca içine balıkları atın ve iki tarafları da altın rengi oluncaya kadar çevirerek 5 dakika kızartın
Kızarmış balıkları
servis
tabağına alın ve sıcak tutun
Başka bir tavada tereyağını eritin ve içine bir parça tuz ekleyin, kaparileri,
limon
suyunu ve kıyılmış maydanozları ekleyip birlikte karıştırarak biraz pişirin
Hazırladığınız karışımı balıkların üzerine yayın ve yanında Patates Gratine ile sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul