Konu
:
Tavuk Pirzolası Tarifi ( Rusya )
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Pirzolası Tarifi ( Rusya )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Pirzolası Tarifi ( Rusya )
Tavuk Pirzolası Tarifi ( Rusya )
Tavuk Pirzolası
1/2 kg
tavuk
kıyması (iki kere çekilmiş)
1/2 çay fincanı
süt
2 çorba kaşığı
kaymak
veya krem
Galeta unu
maydanoz
35 gr
tereyağı
sıvıyağ
taze çekilmiş kara
biber
tuz
Pozharskie (Pojarskiye) Rusların ünlü
tavuk
kroketidir
Yalnız kroketten daha
büyük
ve ince olarak hazırlanır
Pojarskiye'ye Ruslar
tavuk
pirzolası da diyorlar
Bunun nedeni ise bu yemeğin öyküsü
Bu öykü şöyle
Bir gün Rus Çarlarından biri ünlü bir restorana gelerek "
dana
pirzolası" ister
Fakat
dana
pirzolası kalmamıştır
Bunun üzerine restoranın sahibi
tavuk
etinden pirzola büyüklüğünde kroketler hazırlayarak Çar'a ikram eder
Çar bu yemeği çok sever ve o günden bu yana Pojarskiye Rusların
geleneksel
bir yemeği haline gelir
Tavuk kıymasını
süt
, tereyağı ve
kaymak
ile birlikte yoğurun
Elinizle hemen hemen avuç büyüklüğünde ve 1 cm
kalınlığında köfteler hazırlayın
Geniş bir kaba koyduğunuz bol miktardaki galeta ununa iyice bulayın
Hazırladığınız Pojarskiye'leri kızdırılmış sıvıyağda iki tarafları altın rengi alıncaya kadar 4-5 dakika kadar kızartarak yanında nefis bir
patates
salatası ile servis yapın
Not: Pojarskiye'leri dilerseniz önceden hazırlayıp, buzdolabında bekletebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul