Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Pirzolası Tarifi ( Rusya )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Pirzolası Tarifi ( Rusya )



Tavuk Pirzolası Tarifi ( Rusya )

Tavuk Pirzolası

1/2 kg tavuk kıyması (iki kere çekilmiş)
1/2 çay fincanı süt
2 çorba kaşığı kaymak veya krem
Galeta unu
maydanoz
35 gr tereyağı
sıvıyağ
taze çekilmiş karabiber
tuz

Pozharskie (Pojarskiye) Rusların ünlü tavuk kroketidir Yalnız kroketten daha büyük ve ince olarak hazırlanır Pojarskiye'ye Ruslar tavuk pirzolası da diyorlar Bunun nedeni ise bu yemeğin öyküsü Bu öykü şöyle
Bir gün Rus Çarlarından biri ünlü bir restorana gelerek "dana pirzolası" ister Fakat dana pirzolası kalmamıştır Bunun üzerine restoranın sahibi tavuk etinden pirzola büyüklüğünde kroketler hazırlayarak Çar'a ikram eder Çar bu yemeği çok sever ve o günden bu yana Pojarskiye Rusların geleneksel bir yemeği haline gelir
Tavuk kıymasını süt, tereyağı ve kaymak ile birlikte yoğurun Elinizle hemen hemen avuç büyüklüğünde ve 1 cm kalınlığında köfteler hazırlayın Geniş bir kaba koyduğunuz bol miktardaki galeta ununa iyice bulayın Hazırladığınız Pojarskiye'leri kızdırılmış sıvıyağda iki tarafları altın rengi alıncaya kadar 4-5 dakika kadar kızartarak yanında nefis bir patates salatası ile servis yapın

Not: Pojarskiye'leri dilerseniz önceden hazırlayıp, buzdolabında bekletebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla