Konu
:
Külot Sarması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Külot Sarması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Külot Sarması Tarifi
Külot sarması tarifi
Külot, sığırın butundaki yumurtalığın üst tabakasından bir kısımdır
Bundan ayrılmış bir parçanın kemiğini çıkarıp eti düzleyi-niz
Sonra yumurta gibi düzenli bükerek iple sarıp bir tencereye koyunuz
Yarıya yakın su ya da etsuyu, 1 Büke Garni, ufak bir havuç, biraz tereyağı, tuz ve biber ilâve edip orta ateşe sürünüz
Pişmeden önce 30 kadar küçük soğan ilâve edip pişmeye bırakınız
İyice pişince indirip eti çıkarıp sahana koyunuz
Sonra gelişigüzel kesip ayırmayarak yemek tabağına düzgün yatırınız
Soğanları da etrafına diziniz
Sonra tencereyi süzüp yağını alınız
Diğer tarafta bir miktar Esmer Meyane yapıp az Karamel ilâvesiyle siyahlandırınız
Süzülen yemeği su ile ıslatıp et ve soğanların üstüne geçirip sıcak sıcak servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul