Konu
:
Boeuf Stroganoff Tarifi ( Rusya )
Yalnız Mesajı Göster
Boeuf Stroganoff Tarifi ( Rusya )
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Boeuf Stroganoff Tarifi ( Rusya )
Boeuf Stroganoff Tarifi ( Rusya )
750 gr
bonfile
2 baş
soğan
250 gr
mantar
100 gr
tereyağı
15 cl
krem
1 demet maydonoz
kara
biber
tuz
marinad için:
1/2 su bardağı sıvıyağ
Bonfileyi 2,5 cm
uzunluğunda
1/2 cm kalınlığında ince uzun şeritler halinde kesin
Üzerine sıvıyağı döküp bir kaşıkla karıştırın
Üstünü kapatıp buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakın
Soğanları temizleyin ve ince ince kıyın
Mantarları yıkayın ve ince dilimler halinde kesip kararmaması için
limon
lu suya atın
Maydanozları yıkayıp yapraklarını kıyın
Tavada tereyağının yansını kızdırıp içine
soğan
ları atın
Ateşi kısıp, karıştırarak
soğan
lar renk almadan hafifçe kavurun ve bir tabağa alın
Mantarları soğuk sudan geçirip süzün
Tavaya kalan yağı koyup kızdırın ve içine
mantar
ları atın
Mantarlar renk almadan karıştırarak 5 dakika kadar kavurun ve bir tabağa alın
Etleri buzdolabından çıkarın
Tavayı yağsız olarak kızdırıp içine etlerin yarısını atın
Bir tarafları kızarınca tahta bir kaşıkla çevirin ki diğer tarafları da kızarsın
Kızarmış etleri bir tencereye alın
Tavayı tekrar kızdırdıktan sonra etin kalan yarısını da aynı şekilde kızartın
Tenceredeki etlerin üzerine
soğan
ları
koyun
Beyaz şarabı ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin
Daha sonra içine
mantar
ları, tuzu, kara
biber
i ve kremi ilave edip tekrar 5 dakika hep birlikte çok hafif ateşte pişirin
Daha sonra tencereyi ateşten alıp yemeği bir servis tabağına
koyun
Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak bekletmeden servis yapın
Not: Boeuf Stroganoff'u yanında sade haşlanmış pilav veya makarna ile servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul