Konu
:
Beşamel Soslu İspanaklı Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Soslu İspanaklı Tavuk Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamel Soslu İspanaklı Tavuk Tarifi
Beşamel Soslu Ispanaklı Tavuk Tarifi
Malzeme
1 Kg
Ispanak
3 Adet Tavuk Kalça
1 Adet Soğan
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1/2 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kori
Sos İçin
1 Çorba Kaşığı Un
1/2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Süt
Yapılışı:
Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra, kalınca doğrayalım
Küp şeklinde doğradığımız soğanı 2 yemek kaşığı yağda rengi sararana kadar kavuralım
Az suda açılmış salçayı ekleyip hemen ardından ıspanakları, tuzu, sarımsağı ve baharatları ilave edelim
Ocağın ateşini kıstıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım
Arada sırada alt üst ettiğimiz ıspanakları 5 dakika sonra ocaktan alıp, genişçe bir fırın kabına yerleştirelim
Bu arada ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı yağı, ardından da kuşbaşı doğranmış tavukları koyalım
Sotelemeye başlayalım
Renkleri beyaza dönünce soya sosunu katalım
Tavuklar iyice pişinceye kadar soteleme işlemini sürdürelim
Sotelenen tavukları ıspanakların üzerine yerleştirelim
Beşamel sos için, yağı ve unu tencereye koyup kavuralım
Rengi değişince, azar azar sütü ilave edelim
Kıvama gelince mikserle çırpıp, hazırladığımız ıspanaklı tavukların üzerine döküp düzgünce yayalım
180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirip, sıcak sıcak servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul