Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Hamur Kafesli Yahni Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Hamur Kafesli Yahni Tarifi



Mantarlı Hamur Kafesli Yahni Tarifi

400 gram kuzu eti

3 adet soğan

5 diş sarımsak

2 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı sirke

Tuz, karabiber, kimyon, kekik

Mantar sosu için:

100 gram mantar

2 adet sivri biber

1 adet domates

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Üzeri için:

1 adet domates

4 parça milföy hamuru

Öncelikle tencereye iri doğranmış etleri koyup suyunu çekinceye kadar pişirin Üzerine doğranmış bol soğanı, tereyağını, sirkeyisarımsakları, baharatları ve 1 çay bardağı suyu ekleyip çok kısık ateşte 40 dakika pişirinBu arada tavada mantarları tereyağında 5 dakika sote edin Üzerine sivri biber ve rendelenmiş domatesi de katıp 5 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin Mantar sosunu ocaktan alın Yahni pişince çukur bir fırın kabına uzun şeritler halinde doğranmış milföy hamurlarını koyup üzerine pişmiş eti ilave edip 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin Fırından çıkan kabı servis tabağına ters çevirin ve yanına mantar sosunu dökün, domates dilimleriyle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla