Konu
:
Mantarlı Hamur Kafesli Yahni Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Hamur Kafesli Yahni Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Hamur Kafesli Yahni Tarifi
Mantarlı Hamur Kafesli Yahni Tarifi
400 gram kuzu eti
3 adet soğan
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber, kimyon, kekik
Mantar sosu için:
100 gram mantar
2 adet sivri biber
1 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 adet domates
4 parça milföy hamuru
Öncelikle tencereye iri doğranmış etleri koyup suyunu çekinceye kadar pişirin
Üzerine doğranmış bol soğanı, tereyağını, sirkeyisarımsakları, baharatları ve 1 çay bardağı suyu ekleyip çok kısık ateşte 40 dakika pişirin
Bu arada tavada mantarları tereyağında 5 dakika sote edin
Üzerine sivri biber ve rendelenmiş domatesi de katıp 5 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin
Mantar sosunu ocaktan alın
Yahni pişince çukur bir fırın kabına uzun şeritler halinde doğranmış milföy hamurlarını koyup üzerine pişmiş eti ilave edip 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin
Fırından çıkan kabı servis tabağına ters çevirin ve yanına mantar sosunu dökün, domates dilimleriyle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul