Konu
:
Ossetrina Pod Syrom Tarifi (Rusya)
Yalnız Mesajı Göster
Ossetrina Pod Syrom Tarifi (Rusya)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ossetrina Pod Syrom Tarifi (Rusya)
Ossetrina Pod Syrom Tarifi (Rusya)
1,5 kg
mersin balığı
1
havuç
1 defne yaprağı
4 haşlanmış katı
yumurta
nın sarısı
1 su bardağı ekşi krem
35 gr
tereyağı
1/2 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 su bardağı ufalanmış beyaz
peynir
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2
limon
un suyu
1/2 demet maydanoz
kara
biber
bir tutam tuz
Havucu soyun ve iri iri doğrayın
Maydanozların yapraklarını saplarından ayırın
Sapları bir kenara koyup, yaprakları ince ince kıyın
Mersin balığını dilimlemeden bir tencereye
havuç
, maydanoz sapları, defne yaprağı ve bir tutam tuz ile
koyun
Hemen üzerine çıkacak kadar su doldurun ve kaynamaya başlayınca ateşi iyice kısıp
15
dakika pişmeye bırakın
Balık pişip soğuyunca, sudan çıkarın, kalın dilimlere ayınp çok az tuz ve kara
biber
serperek üstünü örtün ve dinlenmesi için 2 saat buzdolabına bırakın
Haşlanmış katı
yumurta
sarılarını bir çatalla iyice ezip içine ekşi kremle tereyağını ekleyin
Eğer ekşi krem yoksa
normal
kreme 1 çorba kaşığı
limon
suyu ekleyerek elde edebilirsiniz
Ama
limon
yerine
yoğurt
eklemeyin
1 saat sonra içinde
servis
yapabileceğiniz biraz derin bir fırın kabının dibine buzdolabından çıkardığınız balıkları dizin
Üzerine tereyağı ve krem karışımını, kremin üzerine de ufalanmış bayat ekmek içini serpeleyerek dökün
Sıvıyağı ve yarım
limon
un suyunu üzerine gezdirin
En üste, ufalanmış beyaz
peynir
i koyarak, bir kaşıkla tüm balığın üstünü kaplayacak şekilde yayın
Daha sonra önceden 180 derecede kızdırdığınız fırında 20 dakika pişirin
Pişmeyi takip edin; eğer
peynir
ler hemen kızarıyorsa fırının derecesini düşürün ki balığınız kurumasın
Fırından çıkarınca üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin ve sıcak sıcak yanında Tavada Patates ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul