Konu
:
Susamlı Piliç Kızartması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Susamlı Piliç Kızartması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Susamlı Piliç Kızartması Tarifi
Susamlı Piliç Kızartması Tarifi
125 g
ince Bakpi Piliç tavuk dilimleri
½ yumurta beyazı
2 adet ince ince kıyılmış taze soğan
1 çorba kaşığı susam yağı tuz ve karabiber
4 dilim tost ekmeği
25 g
susam sıvı yağ
Bakpi Piliç dilimleri, yumurta beyazı, taze soğan, susam yağı, tuz ve karabiberden oluşan malzemeyi karıştırarak, yumuşak bir hamur haline getirin
Her ekmek diliminin üzerine, 1cm
kalınlık oluşturacak şekilde bu karışımdan yedirin
Her bir dilimi 3 parmak eninde dilimlere bölün
Her parçayı susam tohumlarından oluşan bir kâseye batırarak, üstünün tamamen susamla kaplanmasını sağlayın
Sıvı yağı derin bir tavada 180°Cye ulaşana dek kızdırın
Isıyı ölçmek için içine bir küp ekmek parçası atın; 180°C ısıda ekmeğin 30 saniyede kızarması gerekir
Her seferinde birkaç adet olmak üzere, susamlı dilimleri tavaya atın
Dilimlerin her iki tarafı da nar renginde kızarana kadar 3-4 dk
bekletin
Tavadan aldığınız dilimlerin yağını bir kağıt havlu üzerinde süzdükten sonra, sıcakken servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul