Konu
:
Tencerede Sığır Budu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tencerede Sığır Budu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tencerede Sığır Budu Tarifi
Tencerede sığır budu tarifi
Sığırın butundan ya da sırtmdan yarı yağlı ve kemiksiz 1 kilogram eti yumurta büyüklüğünde doğrayıp tencereye koyunuz
Üstüne bir miktar tereyağı koyup bir de soğan çentip kuvvetli ateşe sürünüz
Koyuverdiği suyunu çekinceye ve rengi dönmeye yüz tutuncaya kadar arasıra karıştırınız
Bir kaşık un serpip pembeleşinceye kadar çeviriniz
Bundan sonra bir kepçe su, tuz, biber, bahara ilâve edip orta ateşe çekiniz
Suyunu çektikçe sıcak su koyunuz
Arada tencereyi silkiniz
Gereğince pişince ve suyu kendine salça olacak kadar kalınca indirip tabağa boşaltınız
Kenarına Patates Püresi garni edip üzerine de salçasını gezdirip servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul