Konu
:
Sığır Yahni (Sirkeli) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sığır Yahni (Sirkeli) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sığır Yahni (Sirkeli) Tarifi
Sığır yahni (sirkeli) tarifi
Sığır butundan yağsız ve kemiksiz 1 kilogram parçayı yumurta büyüklüğünde doğrayıp bir tencereye koyunuz
Üzerine bir kaşık tereyağı ilâvesiyle kuvvetli ateş üstünde tahta kaşıkla çeviriniz
Rengi dönmeye yüz tutunca bir kaşık un serpip pembe renk alıncaya kadar kızarttıktan sonra etlerle beraber oluncaya kadar iyi su, biraz sirke ve bir Büke Garni ilâve edip tencereye kapayıp orta ateşte pişmeye bırakınız
Etler pişmeye başladığı anda 1 doğranmış havuç, 8-10 ayıklanış küçük soğan, 5 - 6 ince kıyılmış sarımsak, tuz ve biber ilâve ediniz
İyice piştikten sonra indirip bukeyi çıkarıp yahniyi yemek tabağına koyup servis yapınız
Not: Kimyonlu, terbiyeli nohutlu v
b
gibi yahniler sığır eti ile yapılmaz, koyun eti ile olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul