Konu
:
Hamsi Çilihtası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Çilihtası Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Çilihtası Tarifi
Hamsi Çilihtası Tarifi
Malzeme
15 Adet Ayıklanmış Hamsi
5 Adet Pazı Yaprağı
2 Adet Taze Soğan
1 Su Bardağı Mısır unu
1/2 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Tuz
Yapılışı:
Taze soğanları ve pazı yapraklarını yıkayalım
Taze soğanları 2-3 milimetre genişliğinde, pazıları ise 1er santimetre genişliğinde doğrayalım
Ve hepsini geniş bir kabın içine alalım
Bu arada hamsileri de ayıklayalım
Kılçıklarını da çıkarıp iyice yıkayalım
Suyunu süzdürelim
Ayıklanmış hamsileri, mısır ununu, tuzu ve suyu da taze soğan ve pazının bulunduğu kaba alalım
İyice karıştıralım ve akıcı bir harç elde edelim
Genişçe bir tavaya az miktarda sıvı yağ dökelim ve kızdıralım
Harçtan iki kepçe kadar alıp, tavaya yayalım
Önlü arkalı pişirelim
Harç bitene kadar bu işleme devam edelim
Artık Hamsi Çilihtamız servise hazır
Hamsi çilihtasının tavada çevrilmesi zor olduğundan bir kapak yardımıyla çevirmenizi tavsiye ederiz, aksi takdirde dağılır
Dilerseniz, mücver gibi küçük parçalar halinde de kızartıp servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul