Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Çilihtası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Çilihtası Tarifi



Hamsi Çilihtası Tarifi

Malzeme
  • 15 Adet Ayıklanmış Hamsi
  • 5 Adet Pazı Yaprağı
  • 2 Adet Taze Soğan
  • 1 Su Bardağı Mısır unu
  • 1/2 Su Bardağı Su
  • 1 Çay Kaşığı Tuz



Yapılışı:
Taze soğanları ve pazı yapraklarını yıkayalım Taze soğanları 2-3 milimetre genişliğinde, pazıları ise 1er santimetre genişliğinde doğrayalım Ve hepsini geniş bir kabın içine alalım Bu arada hamsileri de ayıklayalım Kılçıklarını da çıkarıp iyice yıkayalım Suyunu süzdürelimAyıklanmış hamsileri, mısır ununu, tuzu ve suyu da taze soğan ve pazının bulunduğu kaba alalımİyice karıştıralım ve akıcı bir harç elde edelimGenişçe bir tavaya az miktarda sıvı yağ dökelim ve kızdıralım Harçtan iki kepçe kadar alıp, tavaya yayalım Önlü arkalı pişirelim Harç bitene kadar bu işleme devam edelim Artık Hamsi Çilihtamız servise hazır

Hamsi çilihtasının tavada çevrilmesi zor olduğundan bir kapak yardımıyla çevirmenizi tavsiye ederiz, aksi takdirde dağılır Dilerseniz, mücver gibi küçük parçalar halinde de kızartıp servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla