Konu
:
Kırmızı Biberli Dana Tarifi ( Macaristan )
Yalnız Mesajı Göster
Kırmızı Biberli Dana Tarifi ( Macaristan )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırmızı Biberli Dana Tarifi ( Macaristan )
Kırmızı Biberli Dana Tarifi ( Macaristan )
1 kg
kemiksiz dana eti
100 gr
tereyağı
2 baş soğan
2 domates
3 kırmızı dolmalık biber
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı ekşi krem
2 çorba kaşığı toz kırmızı biber
tuz
Dana etini kuşbaşından büyük parçalar halinde kesin
Soğanları ince ince kıyın
Biberleri dilim dilim kesin
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın
Tereyağını derin bir tencerede eritin
İçine kıyılmış soğanları atın ve soğanlar saydamlaşıncaya kadar hafif ateşte karıştırarak kavurun
Soğanların üzerine toz kırmızı biberi ilave edin ve birlikte bir parça daha kavurun
Ateşi biraz açıp tencereye etleri ilave edin
Karıştırarak 5-6 dakika etler altınımsı bir renk alıncaya kadar kavurun
Daha sonra tencereye etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın
Yemeğiniz kaynamaya başlayınca ateşi kısın, kısık ateşte 1,5 saat dana etleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
Önceden doğramış olduğunuz biber ve domatesleri tencereye, dana etlerinin üzerine atın ve tekrar tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın
Etleriniz piştiği zaman unu ekşi kremle biraz çırpıp pişen yemeğin üzerine yavaş yavaş karıştırarak ilave edin ve 1-2 dakika çok kısık ateşte kaynatmadan pişirip tencereyi ateşten alın
Yemeğinizi derin bir servis kabına alıp yanında haşlanmış patates ve lahana turşusuyla servis yapın
Yemeğiniz piştiği zaman yağma oturmalıdır
Eğer yemeğin suyu fazlaysa, tencerenin kapağını açın, ateşi biraz yükseltin ve yemeğinizi kaynatarak fazla suyun buharlaşmasını sağlayın
Unla karıştırılmış ekşi kremi daha sonra ilave edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul